Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Megható történet

Kép

 

MEGHATÓ TÖRTÉNET /VIDEÓ/
Te erős leszel a végén?
Az alábbi videót egy ismerősömtől kaptam a múlt héten, és annyira meghatott, hogy úgy döntöttem, megosztom Veletek. A videón egy megható, inspiráló történetet láthattok. Ezen a napon ezek az iskolások olyan tanítást hallhattak a végtagok nélkül született Nick Vujicic-től, amit valószínűleg életük végéig nem fognak elfelejteni…

Ki is valójában Nick Vujicic ?
Nick Vujicic egy szerb-ausztrál család első gyermekeként született Ausztráliában, 1982. december 4-én. Nick születési rendellenesség következtében vállmagasságban elvesztette mind a két karját, és csak egy kicsike lába fejlődött ki két ujjal. Mindez természetesen sokkolta Nick szüleit. Különösen azért is, mert testi fogyatékossága miatt (bár kérvényezték) Nick nem járhatott hagyományos iskolába, annak ellenére sem, hogy nem volt értelmi fogyatékos. Az iskolai évei alatt az ausztrál törvények megváltoztak, és Nick egyike lett azoknak a sérült tanulóknak, akiket átvettek hagyományos iskolába. Bal “lábán” levő két ujja segítségével megtanult írni, egy speciális - a nagy lábujjára felcsúsztatott - eszköznek a segítségével. Ma már számítógépen kommunikál, leveleket ír, szövegeket szerkeszt, valamint gépel a “sarok és lábujj” módszer segítségével. Az iskolai évek alatt Nick rendkívül depresszióssá vált, nyolc éves korától fogva az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatta. Aztán elkezdett imádkozni Istenhez, hogy növesszen neki kezeket és lábakat. Később rájött, hogy az ő sokoldalú képzettsége ihlető jellegű, és megköszönte Istennek, hogy egyáltalán él. 17 éves korában elkezdett beszédeket mondani a gyülekezetében. Ma már folyamatosan tanít.

 (Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a youtube előzetesben 1 perc 30-kor, rosszul lett lefordítva egy fontos rész. Nick-nek nincs felesége, pedig oda az van írva, hogy "Most férj vagyok, és a feleségemért vagyok." Ott azt mondja (tovább folytatva a gondolatmenetét), hogy milyen férj lennék, hogy még a feleségem kezét sem tudnám fogni.)